Din rolle i en SMV

Hvad er en jobmager?

Tema

Din rolle i en SMV

Længde

Læsetid: 1 minut

En jobmager skaber selv sit job.  En jobmager afdækker, hvilke behov og brændende platform, der er ude i de små og mellemstore virksomheder.  Det gør de igennem nysgerrige og inspirerende samtaler med ejerlederne af de her virksomheder. De mindre virksomheder slår sjældent stillingerne op til akademikere

Det betyder bestemt ikke, at de ikke har behov for din hjælp.  Det betyder bare, at de mangler tid og noget viden og overblik til at kunne formulere, hvad deres behov er. Så der er altså tale om et usynligt arbejdsmarked, hvor det er din opgave at spotte, hvad det er for nogle behov, der er.

Og med dine akademiske kompetencer, din evne til at lære nyt og din kreativitet, vil det typisk være noget, der ligger dig lige for. Så du skal tænke dig selv lidt ligesom pelikanen Pelle fra Rasmus Klump, som har et næb fyldt med en masse metoder og værktøjer, som kan bruges i enhver sammenhæng.

På nye måder, alt efter, hvad det er for et problem, der opstår.  Så du skal bare tro på det, og når du gør det, så er du allerede i gang med at skabe dit kommende job.