Mød SMV’erne

I dette tema stiller vi skarpt på de små og mellemstore virksomheder eller i daglig tale SMV’erne. Som jobsøgende kan man have tendens til at rette søgelyset mod de store, velkendte virksomheder med mange arbejdspladser og stillingsopslag. Det er dem vi hyppigst møder i vores dagligdag, og derfor også dem det falder nærmest at søge.

Mød SMV’erne

Derfor skal du interessere dig for SMV’erne

SMV’erne er rygraden i dansk økonomi og mange af dem leverer helt essentielle komponenter til de store verdenskendte virksomheder. Der arbejder op mod 1 mio. personer i de danske SMV’er, men få jobsøgere kigger denne vej. Du kan derfor give din jobsøgning et stort boost ved at rette fokus mod SMV’erne.

Mød SMV’erne

SMV’ernes anatomi og kultur

SMV’erne adskiller sig væsentligt fra de større virksomheder på måden, de er organiseret. Organisationsform er vigtig at forstå, da den har betydning for virksomhedskulturen og de opgaver du som ansat løser i virksomheden.

Mød SMV’erne

Mød ejerlederen

Ejerlederen i en virksomhed er den person, der foruden at eje og kontrollere virksomhedens økonomi, står for virksomhedens daglige ledelse. Søger du job i en SMV, er det vigtigt at kende til ejerlederen som personprofil, da du godt kan regne med, at det vil være dem der ansætter dig.

Mød SMV’erne

Ejerledere som arketyper

Ejerledere er selvfølgelig lige så forskellige som andre mennesker. Men, som vi har nævnt tidligere, så er de faktisk som samlet gruppe markant anderledes end andre ledertyper på nogle afgørende områder. Det betyder, at de har brug for nogle andre dialogformer, når de skal føle sig mødt i deres dialog.